Magyarország

2010.12.01. 19:23

Hivatalosan is megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár, felkapcsolták a díszkivilágítást

<p>Hivatalosan is megnyitották a tizenkettedik Budapesti Karácsonyi Vásárt szerda este a Vörösmarty téren. Hang- és fényjáték mellett nyílt ki az 1-es számú ablak a Gerbaud-ház homlokzatán kialakított adventi naptáron, majd Tarlós István főpolgármester felkapcsolta az ünnepi díszkivilágítást a téren felállított színpadról.</p>

A karácsonyi vásár már korábban, november 19-én megkezdődött egyébként. 140 kereskedő kínálja portékáját a fővárosi Vörösmarty téren, egészen december 29-ig. A látogatókat színes programokkal is várják a szervezők.

A karácsonyi vásár nem olyan, mint egy plázabeli vásárlás, és nem magunkra, hanem szeretteinkre gondolunk ilyenkor. A kézművesek is ugyanilyen szeretettel készítik portékáikat, és ez ennek a vásárnak a különlegessége. Körülbelül 140 kézműves egész éves munkáját és zsűrizett termékeiket mutatják be a közönségnek - mondta megnyitójában Molnár József, a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tarlós István főpolgármester emlékeztetett, hogy múlt vasárnap volt advent első vasárnapja, meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Ez az időszak elsősorban arra való, hogy várjuk Jézus Krisztust, magunkba szálljunk. Készüljünk együtt a szeretet ünnepére, nyissuk ki az ablakokat a lelkünkben, legyen erős bennünk a hit, a remény és a szeretet - fogalmazott.

Tarlós István köszöntője után fény- és hangjáték mellett nyílt ki az 1-es számú ablak a Gerbaud-ház homlokzatán kialakított adventi naptáron. Karácsonyig minden nap 17 órakor kinyílik itt egy ablak, az utolsó napon, december 24-én pedig majd 12 órakor. A főpolgármester végül egy szimbolikus kapcsoló segítségével kapcsolta fel az ünnepi díszkivilágítást.

A téren egységes megjelenésű, fából készült pavilonokban árulják népi és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékájukat. Az áruk minőségét a Népművészeti Egyesületek Szövetségének zsűrije garantálja. A téren felállított színpadon bábosok, folkzenekarok, néptánc együttesek, énekesek lépnek fel. Aki éhes vagy szomjas, a falatozókban a magyar gasztronómiára jellemző ételeket, italokat fogyaszthat - például pecsenyét, forralt bort, pálinkát, kemencében sült kenyérlángost, rétest, kürtőskalácsot, mézeskalácsot. A programról a www.budapestkaracsony.hu honlapon találhatóak információk.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!