Magyarország

2010.12.13. 20:01

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön

<p>Több kilométernyi fényfüzérrel, karácsonyi figurákkal, hatalmas, saját készítésű fénydekorációkkal idén is feldíszítette családi házát és kertjét egy nyugdíjas férfi Jászalsószentgyörgyön.</p>

A ház annyira népszerű, hogy több száz kilométerről is érkeznek látogatók. Sas Dezső házát bárki felkeresheti. A házigazda azt mondta a Független Hírügynökségnek: a gyerekek örömére kezdett a díszítésbe még tíz évvel ezelőtt.

Hatalmas rénszarvassal, fogattal, háztetőre szerelt mikulással, valamint több száz méternyi fényfüzérrel gyarapodott idén is a jászalsószentgyörgyi Sas Dezső dekorációs gyűjteménye. A nyugdíjas férfi főképp maga állítja elő háza és kertje fénydekorációit.

Az adventre történő felkészülés már októberben megkezdődik, és napi elfoglaltságot ad, hiszen az izzókat folyton cserélni, a kábeleket pedig javítgatni kell - mondta a házigazda.

A férfi tíz éve azért kezdett bele a karácsonyi díszítésbe, hogy a környékbeli gyerekeknek örömet okozzon. Eleinte csak kertjének fenyőfáit díszítette fel, aztán kedvet kapott a figurák készítéséhez.

A Jászalsószentgyörgyön átvezető főútról messziről látható a nevezetes ház, amelynek bejáratán Boldog Karácsonyt felirat olvasható. Nem csak kívülről lehet megcsodálni a pazar díszítést, a család minden nap fél öttől csaknem este kilencig bárkit beenged a portára fényképezőgéppel vagy kamerával is.

Még Sopronból is jöttek érdeklődők, és egy amerikai újság is cikkezett az elvarázsolt kertről - mondta a 61 éves Sas Dezső, akinek saját unokája még nincs, de nagyon várja már, hogy egyszer neki is megmutathassa a fényparádét.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!