Magyarország

2010.12.12. 17:52

Csaknem kétezren gyűltek össze a nyugdíjrendszer átalakítása elleni demonstráción

<p>Csaknem kétezren gyűltek össze a hét civil szervezet nyugdíjcélú megtakarítások védelmében megtartott demonstrációján vasárnap délután.</p>

A Hősök terén a civil szervezetek képviselői felszólították a megjelenteket: írják alá azt a petíciót, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy a magánnyugdíjpénztári tagokat a kormány vissza akarja kényszeríteni az állami rendszerbe. "Maradni akarunk! Maradni akarunk! - skandálta a tömeg a szervezők által hangsúlyosan politikamentes tüntetésen.

A tüntetők egyebek mellett olyan transzparensekkel érkeztek, hogy "Ne nyúlkálj a zsebembe", illetve "Kiábrándult jobboldali szavazó: lábbal tiporják a demokráciát", de olyan is akadt, amelyre azt írták: "Te erre számítottál?" Sok demonstrálón kék szalagot viselt, jelezve, hogy egyetért a szervezők céljaival: a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások védelmével, a demokrácia és a jogállamiság lerombolása elleni tiltakozásssal.

A demonstráció szónokai többek között arról beszéltek, hogy a várhatóan hétfőn végszavazásra kerülő törvényjavaslat, amely a szabad pénztár-választás módosításáról szól a magyar állampolgárokat valójában megfosztja a szabad választás jogától. Ráadásul szerintük zsarolással akarkák visszakényszeríteni az embereket az állami nyugdíjrendszerbe. A demonstrálók szerint a kormány terve a nyugdíjrendszer átalakítására valójában a magán-nyugdíjpénztárak és a pénztárakban felhalmozott vagyon nyílt államosítása.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!