Magyarország

2010.11.03. 15:30

VÖRÖSISZAP - Átadták az új hidat Kolontáron

<p>Átadták a Torna patakot átívelő kolontári közúti hidat szerdán, amely a falu két részét köti össze.</p>

Az átkelőt hat nap alatt készítette el 31 szentesi katona az október 4-i iszap-katasztrófában megsemmisült híd helyén. Az új híd 15 méter hosszú, 6 méter széles, amelyen gyalogossáv is van. Az átkelő 20 tonna teherbírású és legalább 15 évig biztosan áll.

Az új híd átadásával egyidőben elbontották az ideiglenes gyaloghidat. Benkő Tibor altábornagy az ünnepélyes szalagvágáskor megköszönte a katonák munkáját, többeknek kitüntetést, elismeréseket adott át.

Közben Devecserre látogatott a Bajnokok Csapata is. Vajda Attila olimpiai- és világbajnok kenus, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Boronkay Péter világ és Európa-bajnok paratriatlonista, Lindenmayer János ironman, Ipacs Endre vb bronzérmes kenus, Hüttner Csaba világ- és Európa-bajnok kenus és Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus október 20-án indult Bécsből, hogy Sopronon keresztül lefussák a szupermaratoni távot, útjuk során pedig adományokat gyűjtsenek az iszap-károsultaknak. A csapat tagjai 3,5 millió forintot és egy kisbusznyi ruhát, tisztálkodó szert és élelmiszert adtak át a Vöröskereszt helyi raktárának.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!