Magyarország

2010.11.03. 17:50

Visszavonja egyik törvénymódosító javaslatát Tarlós István - életbe léphet a szmogriadó tájékoztatási fokozata

<p>Nem ért egyet a civil szervezetek fellebbezési jogát korlátozó törvénymódosító javaslattal Tarlós István, ezért ezt az előterjesztést a maga részéről visszavonja - ezt a politikus szerda délutáni sajtótájékoztatóján közölte.</p>

A főpolgármester elmondta azt is: nem kizárt, hogy csütörtökön vagy pénteken életbe lép a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten, de még nem lépett életbe.

Tarlós István emlékeztetett: parlamenti képviselőként Kósa Lajossal és Kovács Zoltánnal közösen több törvénymódosító javaslatot tettek. Ezek egyike a civil szervezetek ügyfélként való fellebbezési jogát korlátozná, illetve megszüntetné. A főpolgármester közölte: véleménye szerint a szándék helyes, ugyanis vannak, illetve lehetnek olyan civil szervezetek, amelyek nem feltétlenül segítő szándékkal ellenkeznek egy-egy ügyben, hanem esetleg azért, hogy "engedjék magukat meggyőzni". Ugyanakkor nem hiszi, hogy helyes lenne, ha "a civil szervezetek jogait ilyen erőszakosan és agresszíven általánosan nyírbálnák meg" - tette hozzá.

Tarlós István ezért szerdán a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét írásban tájékoztatta, hogy ezt az előterjesztést a maga részéről visszavonja. A politikus közölte: ilyen általános jogelvonást nem tart helyesnek a civil szervezetekkel szemben. A főpolgármester hangsúlyozta: ettől az egy előterjesztéstől a maga részéről visszalép, a többit viszont fenntartja.

A szmogriadóval kapcsolatban a főpolgármester úgy fogalmazott: "nem elképzelhetetlen", hogy a szmogriadó első, tájékoztatási fokozata életbe léphet csütörtökön vagy pénteken, de még nem lépett életbe. Tarlós István elmondta: kiadta az utasítást a főváros környezetvédelmi osztályának, hogy folyamatosan, éjjel-nappal figyeljék az előrejelzéseket és kövessék a mérési adatokat. Tarlós István közölte: biztosítja a lakosságot, hogy elrendelik a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, ha erre szükség lesz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!