Magyarország

2010.11.04. 18:40

Visszautasítja a Tesco a tej beszerzési áron aluli forgalmazásáról szóló kijelentéseket

<p>A tej beszerzési áron aluli forgalmazásáról szóló kijelentéseket semmilyen tény nem támasztja alá, ezeket a Tesco a vizsgálat lezártáig visszautasítja - áll az áruházlánc Független Hírügynökséghez eljuttatott csütörtöki közleményében.</p>

A Magyar Hírlap csütörtöki számában írt arról, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz fordult a Tej Terméktanács, mert gyanújuk szerint az Auchan és a Tesco beszerzési ár alatt értékesített külföldről behozott hosszan friss tejeket, miközben a magyar UHT tej a legolcsóbb a piacon.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. közlése szerint értesültek arról, hogy a Tej Terméktanács a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz fordult, azonban míg a vizsgálat nem zárul le, a feltételezéseket nem kívánják kommentálni. Azt azonban leszögezik, hogy a tej beszerzési áron aluli forgalmazásáról szóló kijelentéseket semmilyen tény nem támasztja alá, ezeket a vizsgálat lezártáig határozottan visszautasítják.

Közleményük szerint a feltételezésekkel ellentétben a tejhez a termelői áraknál csak jóval magasabb áron jutnak hozzá a kereskedők. Jó minőségű magyar tej versenyképes áron csak korlátozott mennyiségben van a hazai piacokon, mert amikor a forint/euró árfolyam az export számára kedvezően alakul, a magyar feldolgozók termékeikkel nem a hazai vállalatokat látják el, hanem a határon túlra exportálják azokat. A Tesco közleménye kitér arra is, hogy import tejet nemcsak a multinacionális vállalatok, hanem minden magyarországi hálózat forgalmaz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!