Magyarország

2010.11.27. 17:15

Több mint 50 köztéren állít kereszteket a Jobbik idén

<p>Ismét megkezdte adventi keresztállítási misszióját a Jobbik. Novák Előd, a párt alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a karácsonyi bevásárlás idején is szeretnék az emberek eszébe juttatni az ünnep első számú jelképét, és emlékeztetni őket, nem szabad engedni, hogy a kereszteket templomokba zárják, azoknak a mindennapok része kell lenni.</p>

Novák Előd azt mondta: csakúgy, mint a korábbi években, a Jobbik helyi szervezetei most is kereszteket, illetve kettős kereszteket állítanak az adventi időszakban. Az idei elsőt a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren helyezték el advent első vasárnapjának előestéjén, ezt országosan több mint 50 hasonló rendezvény követi. A kereszteket minden helyszínen megáldják és meggyújtják az első adventi gyertyát. A Jobbik alelnöke emlékeztetett: a misszió célja 2003 óta változatlan, vagyis szeretnék jelezni, hogy nem engedik a kereszteket templomokba zárni, azoknak a mindennapok része kell lenni. Hozzátette: éppen emiatt szeretnék azt is, hogy a kereszt megjelenjen a készülő Alkotmányban is.

A politikus arról is beszélt, hogy parlamentbe jutásuk után sem szeretnék feladni az utcai politizálást és a hasonló köztéri missziókat. Közölte azt is: jövő szerdán este 7 órakor szeretnének demonstrációt tartani a Nemzeti Színház épületénél, hogy így jelezzék, Alföldi Róbert távozását szeretnék az intézmény igazgatói posztjáról.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!