Magyarország

2010.11.04. 18:50

Szülés után meghalt a kismama - a család feljelentést tett a rendőrségen

<p>Nagyon készült harmadik szülésére, mert végre kislányt hozhatott a világra, de félt is, mert nagy volt a babája annak a kismamának, aki november elsején szülés után elvérzett a kecskeméti kórházban.</p>

A család szerint hibáztak az orvosok, azért halt meg a 26 éves fiatalasszony. Feljelentést tettek a rendőrségen és pert fontolgatnak a kórház ellen.

Az asszony komplikációk nélkül szülte meg a kisbabát, de a szülés után nem tudták elállítani vérzését. Azonnal megoperálták. Kivették a méhét, kapott vért, és úgy tűnt, stabilizálódott az állapota. Kicsivel később azonban az intenzív osztályon újra vérezni kezdett, többször újraélesztették, de nem tudták megmenteni az életét.

A nő férjét éjjel tizenegykor hívták a kórházból, hogy meghalt a felesége - mondta el a fiatalember csütörtökön a Független Hírügynökségnek.

A férj az első két gyerek születésénél bent volt a szülőszobán, hétfőn azonban nem mert bemenni. Azt mondta, rossz előérzete volt. A család szerint az anyuka is félt a mostani szüléstől, mert nagy volt a baba, ő maga pedig kis termetű. Félt, hogy nem tudja megszülni a gyereket.

A tragédia a kecskeméti kórház szülészetén történt. A kórház szóvivője szerint nem hibáztak, de vizsgálatot indítanak, hogy minden részlet kiderüljön. Horváth Attiláné elmondta: még soha nem történt ilyen eset a kórházukban. Ahogy fogalmazott, kollégái a legjobb tudásuk szerint mindent megtettek a fiatalasszonyért, de nem tudták megmenteni az életét.

A család szerint az orvosok hibáztak

A asszony családja szerint az orvosok hibáztak, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítotttak eljárást ismeretlen elkövető ellen. Már elkezdték kihallgatni a tanúkat és a bizonyítás későbbi fázisában szakértő véleményét is kikérik.

Az asszony két nagyobbik gyereke, a hétéves Olivér és a négyéves Dávid még nem érti, miért sír körülöttük mindenki, nem tudják felfogni, mi történt az édesanyjukkal. Az özvegyen maradt fiatal apuka kollégái gyűjtésbe kezdtek. Családja pedig úgy próbál segíteni rajta, hogy édesanyja odaköltözik hozzájuk, és ő lesz majd gyesen újszülött unokájával. Dorina Csengét várhatóan pénteken hozzák haza a kórházból.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!