Magyarország

2010.11.30. 15:48

Rendőr is volt az álkommandósok között

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozati bíró azt a szegedi rendőrt, aki még tavaly február végén több társával rendőrségi akciót imitálva rontott egy kiskundorozsmai roma családra.</p>

Az asszonyt megkötözték, hatéves gyereküket a hűtő elé térdepeltették, a férfi fejéhez pedig pisztolyt szegeztek. Azt állították, hogy a kábítószercsoporttól vannak.

A családfő az alig tíz perces akció után panaszt tett a rendőrségen, ekkor derült ki, hogy nem rendőri akció történt náluk. A több mint egy évig tartó nyomozás végén kiderült, a 3-5 fős, egyébként esetenként lopással, rablással is foglalkozó banda egyik tagja valódi rendőr.

Szanka Ferenc ügyész, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság folytatott különböző eljárásokat a Szegeden és környékén elkövetett rablásokkal, lopásokkal, temetőkifosztásokkal összefüggésben, akkor került a csoport a látótérbe.

A rendőrjárőr munkaviszonyát őrizetbe vételekor azonnal megszüntették, a férfi beismerő vallomást tett. A bűncselekményekért akár 10 év börtönt is kaphat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!