Magyarország

2010.11.08. 14:20

Póker-razzia: tiltott szerencsejáték - 11 előállított, egy gyanúsított

<p>Tiltott szerencsejáték szervezése miatt tartottak razziát a rendőrök pénteken egy III. kerületi poker klubban. A rendőrség hétfőn számolt be a szombaton nyilvánosságra került eset részleteiről.</p>

A játékteremben olyan rendszerben játszották a kártyajátékot, amihez a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján engedély kell, de az üzemeltetőknek nem volt engedélye. Összesen 11 embert állítottak elő pénteken a klubból, gyanúsítottként egy embert hallgattak ki közülük. Rajtuk kívül majdnem száz embert tanúként hallgattak meg az ügyben.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, pókerteremre csaptak le péntek éjszaka a budapesti rendőrök. A III. kerületi kaszinót tiltott szerencsejáték szervezésének gyanúja miatt szállták meg. A szombat esti RTL Híradó információi szerint több embert is kihallgattak és bizonyítékokat is foglaltak le. A pókerterem Korda György nevét viseli, de nem a művész üzemelteti, csak jogdíjat kap a neve használatáért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ügy kapcsán hétfőn azt közölte, hogy a klubban pénteken este egy összehangolt, jelentős erőket igénybe vevő szervezett akcióban ellenőrzést, majd helyszíni szemlét hajtottak végre. Az akcióra azért volt szükség, mert a rendőrség adatai szerint a klubban hatósági engedély nélkül, rendszeresen, úgynevezett "Freeze-out" rendszerű póker bajnokságot rendeztek. Az ilyen rendszerű játékban a több tíz emberből álló csoport játékosai ezer forinttól több tízezer forintig terjedő, úgynevezett "beülő" kifizetése után játszhattak a jelentős összegű pénz-, vagy más nyereményért.

Ilyen rendszerű játék szervezéséhez engedély kell a törvények alapján, de a bajnokságok szervezőinek nem volt engedélye.

Az akcióban 11 embert állítottak elő, egy embert gyanúsítottként hallgattak ki, majdnem 100 embert pedig tanúként. A nyomozók a helyszínen lefoglaltak három számítógépet, egy nagy teljesítményű szervert, valamint több mint 3 millió forint készpénzt.
Az ügyben a BRFK gazdaságvédelmis nyomozói tiltott szerencsejáték szervezése vétség miatt indítottak eljárást.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!