Magyarország

2010.11.26. 10:30

Nem tudják a szakszervezetek, hogy lesz-e BKV sztrájk karácsonykor - MR1 Kossuth rádió

<p>Bár a lehetőségek között szerepel, de egyelőre nincsen szó karácsonyi BKV-sztrájkról - cáfolta a pénteki lapinformációkat az MR1 Kossuth rádió péntek reggeli adásában a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.</p>

Gulyás Attila hangsúlyozta: egyelőre nincsenek egyeztetések sem az lehetséges sztrájk időpontjáról, jelenleg a dolgozók hozzáállását mérik fel.

A szakszervezeti vezető elmondta: mivel a közlekedési társaság eddig nem kapta meg a kormány által már jóval korábban beígért állami támogatást, ezért veszélybe került a dolgozók ezévi bérmegállapodásában szereplő maradványbére. Gulyás hozzátette: 500 millió forintról van szó, ami a 12 ezer dolgozónak fejenként 46 ezer forintot jelentene az ünnepek előtt. A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: ha nem érkezik meg az állami segítség, akkor januárban akár már a bérek kifizetése is veszélybe kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!