Magyarország

2010.11.17. 15:30

MSZP: ellentmondások vannak a magánnyugdíjjal kapcsolatos kommunikációban

<p>Káosz van a minisztériumi tisztségviselők és a Fidesz politikusainak kommunikációja között az MSZP szerint. Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztériumból kikerült, magánnyugdíj-pénztárakkal foglalkozó tanulmány cáfolja a kormány által elmondottakat.</p>

Hozzátette azt is, hogy az utalások felfüggesztésével percenként 694 ezer forintot vonnak le az emberek saját magánnyugdíj-tulajdonából, amelynek sorsa bizonytalan.

Kunhalmi Ágnes azt mondta: a nemzetgazdasági tárca 13 oldalas tanulmánya cáfolja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szavait, mert választ ad arra, hová kerül a pénz, hogy valójában van garanciaalap, van hozam és örökölhető a pénz. Hozzátette: nem ez az első eset, hogy mást mondanak a minisztérium szakemberei és a kormányzati tisztviselők, mint a Fidesz politikusai. Kitért arra is: reméli nem rúgják ki munkahelyéről azt, aki a tanulmányt készítette.

Az MSZP elnökségi tagja arról is beszélt: 16 napja nem utal a kormány a magánnyugdíj-pénztáraknak, és nem mondja meg, mit csinál a pénzzel. Hozzátette: bízik abban , hogy a parlament elfogadja azt a módosítást, amelyben a kormánynak garanciát kell adnia arra, hogy vissza fogja adni a pénzeket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!