Magyarország

2010.11.12. 15:30

MSZP: A kormány a gyermekes családokat is megsarcolja

<p>Jövőre akár 50 százalékkal is emelkedhetnek a bölcsődei és óvodai napidíjak, ezzel a kormány a gyermekes családok megsarcolására készül - mondta pénteki sajtótájékoztatóján az MSZP szóvivője.</p>

Kormos Kata hozzátette: anyasági ellátásra és egyéb szociális kiadásra is kevesebb pénz jut 2011-ben és várhatóan a családi pótlék összege sem fog emelkedni. A szocialisták arra szólítják fel a kormányt, hogy ne csak a gazdagokat támogassa.

A jövő évi költségvetés tervezetéből kiderül, hogy táppénzre a GDP 1,4 százaléka jut 2011-ben, szemben a tavalyi 1,8 százalékkal - mondta pénteken Kormos Kata. Az MSZP szóvivője hozzátette: a családi pótlék GDP-arányos része a tavalyi 2,06 százalékról jövőre 1,9 százalék alá csökken. Az ellenzéki párt adatai szerint a jóléti kiadások aránya is jelentősen csökken jövőre; a tavalyi 31,6-ról 29,8 százalékra.

A szocialisták továbbra is elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzat 14 hónapra zárolja a munkavállalók magánnyugdíjpénztári befizetéseit. Az ellenzéki párt ezért továbbra is népszavazást kezdeményez az ügyben, valamint a november 27-i a budapesti Papp László Sportarénában tartandó tiltakozó nagygyűlésnek is ez a kérdés lesz az egyik fő témája - tájékoztatott az MSZP szóvivője.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!