Magyarország

2010.11.15. 17:30

Mozsár István az Operaház ügyvezető igazgatója

<p>Hétfőtől Mozsár István a Magyar Állami Operaház megbízott ügyvezető igazgatója - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Várkonyi Judit, az intézmény sajtóreferense. A 46 éves mérnök-menedzser nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik.</p>

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium jóváhagyásával Horváth Ádám, az operaház miniszteri biztosa kérte fel a poszt betöltésére. Legfeljebb 2011. június 30-ig, az ügyvezető igazgatói posztra kiírt pályázat eredményes lezárásáig szól a szakember megbízatása.

Mozsár István a felkérés elfogadásakor úgy fogalmazott: szigorú lesz a hátország működtetésével kapcsolatban, hogy az intézmény szabad lehessen művészi téren. A 46 éves mérnök-menedzser csaknem két évtizedig olyan világmárkáknál dolgozott vezetőként, és vett részt azok magyarországi felépítésében, mint a BMW vagy az Ikea.

Mint ismert, a nemzeti erőforrás miniszter október 22-én azonnali hatállyal visszavonta Vass Lajos operaházi főigazgató és Szabó Attila gazdasági igazgató vezetői kinevezését. Réthelyi Miklós tárcavezető Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral egyetértésben hozta meg döntését. Vass Lajost 2007 nyarán nevezték ki az operaház élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!