Magyarország

2010.11.25. 20:10

Lekapcsolták Dominikot a lélegeztetőgépről - RTL

<p>A szülők tiltakozása ellenére, egy orvoscsoport döntése alapján lekapcsolták a lélegeztetőgépről Dominikot, azt a 3 éves kisfiút, akire szekrény dőlt egy budapesti gyermekotthonban a múlt héten - számolt be az RTL híradója. A gyerek az orvosok állítása szerint agyhalott volt, semmi esély nem volt arra, hogy magához térjen.</p>

A kórházban nem nyilatkoznak a konkrét esetről. Általában viszont elmondták, amikor valakit lekapcsolnak a lélegeztetőgépről, akkor nem vizsgálják, hogy gyámság alatt van-e vagy sem. Egy háromtagú orvosbizottság vizsgálja meg, hogy még meg lehet-e menteni az életét.

Retteghy Tibor főorvos azt mondta: ilyenkor azt vizsgálják, hogy az agytörzshöz tartozó reflexek működnek sem vagy nem. Ha ezek nem működnek, akkor azt vizsgálják, hogy a betegnek van-e spontán légzése vagy sem. Ha nincs, halottá nyilvánítják. A gyerek halával kapcsolatban a rendőrség is nyomozást indított, egyelőre ők sem nyilatkoztak.

Dominikra épp egy hete dőlt rá egy szekrény, egyelőre nem tudni hogyan. A kisfiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Hunka Zsolt, Dominik édesapja ügyvédhez fordult. Azt mondja, azért, hogy megtalálják a baleset felelőseit.

A gyermekgondozóban belső vizsgálat indult. Amíg az le nem zárul, nem nyilatkoznak. Az RTL annyit megtudott, hogy a nevelő idegösszeomlást kapott, azóta betegszabadságon van.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!