Magyarország

2010.11.09. 20:00

Lehetetlen helyzetben a tápiószőlősiek - RTL Híradó

<p>Éheznek, a gyerekek nem tudnak iskolába menni, mert nincs miből buszjegyet venni - erre panaszkodnak a tápiószőlősiek. Több mint kétszáz ember egy hete hiába vár a fizetésére. Az önkormányzatnak volt a pénze a bérekre, de az adóhatóság a kifizetések előtti napon behajtott egy korábbi köztartozást, így nem maradt pénz az önkormányzat számláján - számolt be kedden az RTL Híradó.</p>

Tápiószőlősön több mint kétszáz ember: irodai dolgozók, közhasznú munkások egy hete hiába várnak a fizetésükre. Mivel sokaknak nincs megtakarítása, fizetés nélkül a legtöbben az éhezés szélére kerültek.Az embereknek harmadikán kellett volna megkapniuk a fizetésüket az önkormányzattól. Azt mondják: csak annyit tudnak, hogy a munkaügyi központ átutalta a munkabérüket az önkormányzatnak, de ők semmit sem láttak a pénzből. A polgármester azt mondta az RTL Híradónak: tisztában van vele, hogy milyen helyzetbe hozták az embereket, de nem tud mit csinálni, mert az adóhivatal egy korábbi köztartozást emelt le a számlájukról. Harmadikán lett volna a fizetés és másodikán 8,5 millió forintot emeltek le számláról - tette hozzá Veres József.

A polgármester azt mondta, ha valakinek az elmaradt fizetése miatt nincs mit ennie, annak elintézik, hogy a helyi boltban kapjon hitelbe élelmiszert.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!