Magyarország

2010.11.27. 05:50

Indulnak az adventi programok Óbudán - ingyenes korcsolyapálya is várja az érdeklődőket

<p>Ingyenes korcsolyapályával és kölcsönzővel, valamint hétvégi színes programokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket Óbudán az adventi időszakban.</p>

Bús Balázs, a kerület polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: szombat este 6 órakor Ghymes koncerttel kezdődik a rendezvénysorozat, amely során gyűjtést szerveznek az árvíz-, valamint a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Negyedik alkalommal várja a télisportok kedvelőit az önkormányzat ingyenes korcsolyapályája az óbudai Fő téren. Bús Balázs elmondta: ezt bárki használhatja, akinek pedig nincs saját korcsolyája, az díjmentesen kölcsönözhet a pálya szomszédságában. Hozzátette: a pálya a tervek szerint február 28-ig lesz nyitva, és minden nap reggel 8 és este 10 óra között várja az érdeklődőket.

A városrész vezetője arról is beszámolt: az adventi hétvégéken ugyanitt színvonalas műsorokat, koncerteket is tartanak. Ezeken a rendezvényeken gyűjtést is szerveznek az idei katasztrófák károsultjainak, aki pedig megveszi azt az adventi bögrét, amiből a teát és forralt bort kínálják, az a devecserieket és kolontáriakat segíti, az ebből befolyt teljes bevételt ők kapják - magyarázta Bús Balázs.
- Független Hírügynöksé g-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!