Magyarország

2010.11.22. 14:30

Hőkamera buktatta le a határsértőket

<p>Hőkamera buktatott le nyolc határsértőt Gyula határában hétfőn hajnalban. A zöldhatáron szökő négy török és négy iraki még román területen volt, amikor észrevette őket a magyar határőr.</p>

A hőkamera segítségével még az elfogást is tudta irányítani a magyar rendőr - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Gyulai Határrendészeti Kirendeltség hőkamera kezelője a Fehér-Körös árterében figyelte a határszakaszt. Hajnali három óra előtt észrevette, hogy 7-8 ember sétál a folyóparton. Azonnal szólt az ügyeletesnek, aki értesítette a román határőrizeti szerveket. A hőkamerát kezelő határrendész irányította a terület átkutatására induló román határrendőröket, akik így rövid időn belül elfogták a határsértőket - mondta a szóvivő. Kiderült, hogy négy török és négy iraki állampolgár akart illegálisan bejutni a schengeni térségbe. Miután a ruhájukat átvizsgálták, három hamis úti okmányt találtak náluk. Az eddigi információk szerint már Románia területére is illegálisan léptek be.

A nyolc határsértővel szemben tiltott határátlépés kísérlete illetve közokirat hamisítás miatt büntetőeljárást indított a román hatóság.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!