Magyarország

2010.11.27. 11:35

Halálos játszótéri baleset Orosházán - tart a játszóterek átvizsgálása

<p>A városüzemeltetés emberi vizsgálják át az összes orosházi játszóteret, miután az egyiken meghalt egy gyerek múlt csütörtökön. A fiú a mászókötélen játszott, hurok szorult a nyakára.</p>

Dancsó József, polgármester arról tájékoztatott, hogy egyébként is vannak olyan játszótéri elemek, amelyeket télen be szoktak szedni. Ez már megtörtént. Ezt tették azokkal a darabokkal is, amelyek véleményük szerint javításra szorulnak. A játszótéri elemek műszaki állapotát emellett kétévente felül kell vizsgálni, ez ugyancsak most esedékes - tette hozzá.

Pénteken egy orosházi lakó arról értesítette a Független Hírügynökséget, hogy azt a játszóteret, ahol a múlt héten egy gyerek meghalt, a földdel tették egyenlővé. A város polgármestere ennek kapcsán szombaton úgy tájékoztatott, hogy a tragédia után utasította a jegyzőt, hogy vizsgáltassák át az összes orosházi játszóteret. Az ellenőrzést a Városüzemeltetési Zrt. emberei hajtják végre. A vizsgálat a hónap végén, november 30-án fejeződik be, először a Kölcsey utcai, majd a Deák Ferenc utcai végül pedig a Hegedűs István úti játszóteret nézik át. Dancsó József hozzátette: télen egyébként is beszednek bizonyos játszótéri elemeket, így már ez is megtörtént. Ugyanezt tették azokkal a darabokkal is, amelyeket véleményük szerint javítani kell. A polgármester szerint ez kelthette azt az érzést, hogy az érintett játszóteret egyelővé tették a földdel.

Dancsó József elmondta azt is, hogy a játszóterek műszaki felülvizsgálatát egyébként is el kell végezni kétévente. Ezt utoljára 2008-ban tették, így most ez is megtörténik.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, múlt hét csütörtökön halálos játszótéri baleset történt Orosházán. Egy 10 éves fiú a Hegedűs István úti, úgynevezett üveggyári játszótéren volt a tragédia idején, a mászókötélen játszott, ott szorult a nyakára a hurok. A fiúhoz mentőt hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét. Az ügyben a rendőrség közigazgatási eljárást indított, hogy tisztázzák a baleset körülményeit, így azt is, hogy a játszótér az előírások szerint készült-e. A rendőrök tanúkat is meghallgattak.

A nyomozás még tart az ügyben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!