Magyarország

2010.11.22. 16:00

Fogság, verés - elfogták a székesfehérvári zaklatót

<p>Megöléssel fenyegette ismerőseit, fogságba ejtette barátnője rokonát, vert és fenyegetőzött az a 23 éves fiatalember, akit a hétvégén fogtak el a székesfehérvári rendőrök. A fiatalembert már több feljelentés alapján keresték egy ideje, most még drogot is találtak nála.</p>

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a fiatalembert nyár óta keresték több rendbeli zaklatás, több rendbeli személyi szabadság megsértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt.

Június közepén három ismerősét - és azok összes családtagját - fenyegette meg megöléssel, fegyverét és lőszereit is megmutatta nekik. Azt mondta, ha feljelentik és kijön a rendőr, arra is rálő majd. Azt nem mondta meg, hogy miért fenyegeti őket.

Július végén a férfi volt barátnőjét és annak nővérét támadta meg seregélyesi házukban. Míg volt barátnője nem ért haza, annak nővérét fenyegette egy elektromos sokkolóval, illetve egy derékszíjat a nyaka köré csavarva, azt mondta neki, hogy megöli. A fiatal nőt ezután bezárta a fürdőszobába, majd a hazaérkező volt barátnőt kezdte bántalmazni. Őt egy késsel fenyegette meg azzal, hogy megöli, hogyha nem vonja vissza ellene korábban tett feljelentését. A július, seregélyesi esetnek a volt barátnő apjának hazaérkezése vetett véget, a támadó az emeleti erkélyről ugrott le és elfutott. Mivel magával vitte a fürdőszoba kulcsát, a hazatérő apa csak az ajtó betörése után tudta kiszabadítani a fürdőbe bezárt lányát. A korábbi feljelentést egyébként azért tették ellene, mert a nőt és annak férfi lakótársát a férfi fővárosi lakásában napokig fogságban tartotta, sokkolóval fenyegette őket és különböző, ismeretlen eredetű gyógyszereket adott be nekik.

Augusztusban is feljelentés érkezett a férfi ellen. Ekkor volt barátnője barátját dobta meg Székesfehérváron, az utcán egy kővel, és családja kiirtásával fenyegette.

A fiatalember ellen körözést adtak ki és végül a hétvégén, egy bejelentés alapján fogták el a városban. A fiatalembernél droggyanús anyagot is találtak. A 23 éves férfit - aki korábban volt már büntetve rablás, lopás, valamint garázdaság miatt és több hatóság most is körözi - őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!