Magyarország

2010.11.10. 15:55

Fidesz: Kérjen bocsánatot az MSZP!

<p>Kérjen bocsánatot az MSZP a Fidesz-frakciótól és Meggyes Tamástól, amiért a szerdai ülésnapon "kórusban hazudtak" - mondta saajtótájékoztatóján L. Simon László, a kormánypárt képviselője.</p>

Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítéséről tartott szavazáskor négy kormánypárti képviselő gépe nem működött, amit ők kézzel jeleztek, ezért szavaztukat később hozzáadták a többiekéhez. A szocialisták azt kiabálták Meggyes Tamásra, hogy "ott sem volt", amit viszont a parlamenti tévéközvetítés felvétele cáfol, s amit L. Simon be is mutatott.

Példa nélküli eset történt, a szocialisták "kórusban hazudtak" - mondta L. Simon László. A kétharmados többséget igénylő szavazás után kiderült, hogy csak 66,5 százalék volt az igenek aránya, ekkor jelezte négy kormánypárti képviselő - köztük Meggyes Tamás -, hogy nem működik a gépük. Ezután a rendkívüli házbizottsági ülésen - a szokásoknak megfelelően - igazolták a négy igent, amivel meglett a minősített többség.

L. Simon László szerint a jegyzőkönyvben is rögzített "ott sem volt" bekiabálások a Meggyes Tamás - volt esztergomi polgármester - elleni hadjárat része, amikor őt csalóként állították be. Ezért felszólítja az MSZP-frakciót, hogy kérjen bocsánatot a Fidesztől és személy szerint Meggyestől.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!