Magyarország

2010.11.10. 16:15

Felborult tűzoltódaru - kormányőrök autói sérültek

<p>Két kormányőr autója sérült meg a budai Várban, amikor a Nemzeti Galéria előtt felborult egy tűzoltódaru szerdán délután. A tűzoltók egyelőre várnak, a darut gyártó cégtől várnak szakembereket, hogy szétszereljék a jármű nyitott gémét.</p>

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a darut nyitott gémmel nem lehet kerekeire állítani, ezért most áll a mentési munka. A tűzoltóság már felvette a kapcsolatot a daru gyártójával, egyelőre azonban nem tudni, mikor tudnak szakembert küldeni, hogy szétszereljék a gémet. A daru egyébként már majdnem végzett a szerdai munkával, amikor baleset érte, a tűzoltóknak így csupán egy festményeket tartalmazó ládát kellett felvinniük gyalog a Nemzeti Galéria emeletére.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: a daru egy kormányőr saját, civil autóját zúzta össze, a roncs pedig nekicsapódott kollégája autójának.

Mint ismert, a daru szerdán délután a Nemzeti Galériánál dolgozott, Munkácsy Mihály ládákban elhelyezett festményeit emelték az épületbe, amikor eddig tisztázatlan okból felborult a tűzoltóautó. A balesetben senki nem sérült meg, de két parkoló személyautó összetört, és a díszburkolat is megsérült. Molnár Péter korábban azt is elmondta: a festményeknek nem esett baja, mert a gép egy üres ládát emelt ki az épületből, amikor az oldalára dőlt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!