Magyarország

2010.11.01. 18:55

Egy napjuk van a pártoknak a takarításra - RTL

<p>Egy napja maradt a pártoknak, hogy letakarítsák a falakat és villanyoszlopokat. Szerdán már nem lehetnek kint az október 3-án tartott önkormányzati választás plakátjai - számolt be az RTL Híradó. szerint azonban még jelenleg is több tízezer színes nyomtatvány díszíti az utcákat.</p>

Vannak plakátok, amelyek csak évek múlva tűnnek el. Tóth Zoltán választási szakértő 16 évig volt az Országos Választási Iroda vezetője. Ő kevés olyan esetről tud, amikor pártot vagy politikust megbüntettek az illegális plakátozás, vagy kint felejtett plakátok miatt. "Nem kapnak büntetést, mert gyakran azok a pártok követik ezt el, akik győznek a választásokon, és akkor a választási irodák nem nagyon tüsténkednek azért, hogy a győztes pártot megbüntessék." mondta az RTL Híradónak Tóth Zoltán.

Az önkormányzati választás október 3-án volt. A pártoknak 30 nap áll rendelkezésükre a takarításra, a határidő szerdán jár le.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!