Magyarország

2010.11.27. 14:15

Apró, de iszonyúan kínos illemtanbakik az étteremben

<p>Elég egy meggondolatlan mozdulat ahhoz, hogy kínos helyzetbe hozd magad. Ismerd meg a tabukat!</p>

Az etikett szabályainak ismeretével számos kínos szituációtól kímélheted meg magad, úgy a hétköznapokban, mint a hivatalos eseményeken vagy éppen az étteremben. Utóbbi esetében azért is különösen fontos ismerni az illemszabályokat, mert bármikor előfordulhat, hogy üzleti ügyben keresed fel, az pedig igen kínos, ha éppen a tárgyalópartnered előtt derül ki, hogy fogalmad sincs, melyik evőeszközzel mit illik enni.

A következőkben megismerheted az étkezéssel kapcsolatos legfontosabb illemszabályokat, valamint azokat a bakikat, melyeket a legkevésbé sem érdemes elkövetni.

Fűszervajas, kínos pillanatok

Az elegáns éttermekben, de manapság már egyre több helyen szokás, hogy a vendégek érkezése után a pincér a bal oldalon felül lévő kistányérba - melyen egy kenőkés van - fűszervajat tesz, és hozzá pirítóst, kenyeret, zsemlét kínál. Aki nem túl gyakran jár étterembe, annak meglepő lehet ez, és előfordulhat, hogy nem tud mit kezdeni vele.

Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne jusson eszedbe szendvicset készíteni, vagy harapni a kenyeret, a zsemlét. Darabkákra sem szabad vágni, hanem falatonként letördelve kell a szájhoz emelni. Tehát a letört kenyérdarabot a fűszervajas tányér felett vajazd meg, és egyben tedd a szádba - természetesen akkora darabot törj, amit kényelmesen el tudsz rágni.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!