Magyarország

2010.11.04. 16:00

A Magyarok Világszövetsége szerint szándékosan nem hívták meg őket a MÁÉRT pénteki ülésére

<p>"Kifelejtették" a Magyar Állandó Értekezlet pénteki ülésének meghívottai közül a Magyarok Világszövetségét, pedig a szervezet alapító tagja a testületnek - közölte a Független Hírügynökséggel a Magyarok Világszövetsége.</p>

Véleményük szerint "ilyen jogtiprásra még a Gyurcsány-kormány sem vetemedett". Patrubány Miklós, a szövetség elnöke ezért sürgős levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnök beavatkozását.

A Magyarok Világszövetsége közleményében leszögezi, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) alapító tagjai, ennek ellenére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és az irányítása alatt dolgozó kormányzati hivatal szándékosan mellőzte őket a péntekre összehívott ülés meghívottai közül. A politikus - megfogalmazásuk szerint - attól sem riadt vissza, hogy nagy nyilvánosság előtt valótlanságot állítva, hónapokkal ezelőtt bejelentse: a MÁÉRT újraindítása kapcsán levélben kérte ki valamennyi szervezet álláspontját, amelyek valaha a MÁÉRT meghívottai voltak. A Magyarok Világszövetségével viszont nem konzultált.

A MÁÉRT szabályzata szerint az ülést a miniszterelnök hívja össze, ezért fordult a szervezet Orbán Viktorhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!