Magyarország

2010.11.26. 10:00

48 ezer forintért adta el a másfél millió forint értékű harangot

<p>48 ezer forintot kapott a felvásárló telepen egy másfél millió forintos harangért egy tiszaalpári férfi, aki két napja a Csongrádon az Attila utca végében lévő körforgalom közepén álló árvízvédelmi emlékmű harangját lopta el.</p>

A férfi vashulladékot gyűjtött a környéken, amikor megtetszett neki a harang. Sötétedés után leszerelte, hazavitte és feldarabolta. A harang darabjaiért 48 ezer forintot kapott.

A harang eltűnését csütörtökön jelentették be a rendőrségnek, a helyszíni szemle után két nap alatt kiderült, ki lopta el a harangot, a férfi beismerte a lopást A csongrádi nyomozók megtalálták másfél millió forint értékű, már összedarabolt harangot is egy kiskunfélegyházi színesfém felvásárló telephelyen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfi a kihallgatásán elmondta, hogy egy nappal korábban autójával vashulladékot indult gyűjteni Csongrádra. Megtetszett neki a harang, amit sötétedés után leszerelt, autójába tett, majd hazavitt és flex-szel feldarabolt. Másnap elvitte egy kiskunfélegyházi színesfém felvásárló telephelyre, ahol 48 ezer forintot kapott érte. A pénzből élelmiszert vásárolt, míg a maradékot játékautomatába dobta.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!