Magyarország

2010.10.06. 16:14

VÖRÖSISZAP - Pintér: 3 embert még keresnek

<p>Három embert még keresnek a Kolontár melletti zagytározó hétfői gátszakadása után - mondta a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón a belügyminiszter.</p>

Pintér Sándor megerősítette, hogy nem természeti katasztrófa, hanem emberi mulasztás okozhatta a tragédiát. A tárcavezető hozzátette: a három érintett településen a rendőrök folyamatosan járőröznek a kitelepítettek otthonai közelében, eddig nem érkezett hír fosztogatásról.

A vörösiszap tárolójánál 24 órás őrséget állítottak, így ha újabb baleset történne, akkor azonnal riasztani tudják a környékbelieket - mondta szerdán Pintér Sándor. A belügyminiszter tájékoztatása szerint már zajlik a kárfelmérés, és az ország többi hasonló zagytározójának biztonsági felülvizsgálata is elkezdődött.

A kormány még vizsgálja, hogy az EU és a szomszédos országok által felajánlott anyagi és technikai segítségekből mire van szükség a helyszínen. A belügyminiszter szerint a szennyezőanyag valószínűleg nem éri majd el a Rábát, így pedig a Duna élővilága sincs veszélyben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!