Magyarország

2010.10.12. 18:19

VÖRÖSISZAP - Csaknem 350 milliónál tart az adománygyűjtés

<p>Csaknem 145 millió forint értékű adomány érkezett hétfő éjfélig a legnagyobb hazai telefonszolgáltatók és a Vöröskereszt által közösen indított 1749-es segélyvonalra.</p>

Ez több mint 700 ezer darab hívást és üzenetet jelent alig több egy hét alatt. Az 1752-es Nemzeti Segélyvonalra is több mint 700 ezer hívás futott már be, itt összesen több mint 200 millió forint gyűlt össze kedd estig.

A Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon október 5. óta összegyűjtött milliók a Magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez. Egy-egy segélyvonalra érkező hívás és az "ISZAP" szót tartalmazó sms egyébként 200 forintba kerül. Az adományokból az iszapkatasztrófa károsultjainak elsőként tartós élelmiszert, ásványvizet, tisztító- és tisztálkodási szereket juttat el a segélyszervezet.

A Nemzeti Segélyvonal, azaz a 1752-es telefon készenléti telefonszám hívásával 250 forintot lehet felajánlani. A 2005-ben létrehozott, magánalapítvány által üzemeltetett számot jelenleg a Magyar Telekom és az Invitel vonalas készülékeiről, illetve a T-Mobile hálózatából lehet elérni. A segélyvonalat kedd estig már több mint 700 ezren hívták, banki átutaláson pedig 30 millió forint érkezett. Ez azt jelenti, hogy összesen több mint 200 millió forint gyűlt már össze a károsultak számára.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!