Magyarország

2010.10.22. 14:55

Változtatna a Jobbik a gyermekek után járó adókedvezményeken

<p>Alapvetően egyetért a Jobbik azzal, hogy a kormány jövőre növelné a gyermekek után járó adókedvezményt, annak mértékén és elosztásán azonban változtatna - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.</p>

A Jobbik azt szeretné, ha jövőre az egy gyermeket nevelők 62 ezer 500, a két gyermekesek gyermekenként 137 ezer 500, a három vagy annál több gyermeket nevelők pedig 206 ezer 500 forintot vonhatnának le összevont adóalapjukból - mondta Szilágyi György. Erre vonatkozólag a párt benyújt a parlament elé egy módosító javaslatot is. A Jobbik országgyűlési képviselője hozzátette: alkotmányos garanciát várnak a kormánytól arra, hogy a törvényen később ne lehessen változtatni vagy visszavonni azt, ha elfogadják - mondta Szilágyi György.

A kormány tervei szerint jövőre az egy, illetve két gyermeket nevelő családok gyermekenként 62 ezer 500 forintot, a három vagy több gyermeket nevelők pedig gyermekenként 206.250 forintot vonhatnának le összevont adóalapjukból.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!