Magyarország

2010.10.28. 06:35

Több mint másfél milliárd forint tartozást halmozott fel az Educatio Kft. - Magyar Hírlap

<p>A Kormányzati ellenőrzési Hivatalhoz fordul Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos az oktatási tárcához került Educatio Kft. jelentős vagyonvesztése miatt - írja a Magyar Hírlap.</p>

A kormánybiztos azt kéri, vizsgálják ki a vagyonvesztés okát és azt is tudni akarja, milyen felelősség terheli a társaság korábbi vezetését és a vagyonkezelőjét. Kérdés, hogy az Educatio Kft. mire használta a felvételizők által a felvételi eljárásnál befizetett pénzeket és kifizették-e az Educatio által megrendelt szolgáltatások ellenértékét a megrendelők. A cég vagyonkezelési jogát 2008-ban Hiller István akkori oktatási miniszter kapta meg. A lap birtokába került dokumentumok szerint azóta a cég a teljes vagyonát elvesztette és veszteséges lett, 1,2 milliárd forintos vagyon tűnt el. Az Educatio egyébként a diákigazolványok kiadásának és a köz- és felsőoktatás statisztikáinak informatikai hátterét biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!