Magyarország

2010.10.13. 18:59

Több mint harminc betörés pár hónap alatt - rendőrkézen a banda

<p>Több mint harminc bűncselekmény írható a számlájára annak a társaságnak, amelynek két tagját kedd hajnalban fogták el a Fejér megyében.</p>

Harmadik társuk önként jelentkezett a rendőrségen, míg egy negyedik gyanúsított szerdán került rendőrkézre. A banda bűnlajstromán elsősorban betörések szerepelnek. Két embert még keresnek a rendőrök.

Műszaki cikkeket, televíziókat, elektromos gépeket, motorolajat, dobozos italokat, kávét, informatikai cikkeket és egyéb tárgyakat is találtak a nyomozók a gyanúsítottak tatai címén, illetve egy baji bérelt garázsban. A társaság két tagját kedd hajnalban fogták el, egy szaküzlet feltörése után. A két fiatalember elektromos kézi szerszámokat akart elvinni, miután betörték a kirakatot. A csoport harmadik tagja önként jelentkezett a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. A kihallgatások alatt egy negyedik férfi neve is felmerült, őt szerdán kapták el. A társaság számlájára több tucat betörés írható a közelmúltból. A bandatagok váltakozó felállásban fosztogattak további két társukkal, őket még keresik a rendőrök.

Fény derült arra is, hogy a Tatáról érkezett társaság néhány hónappal ezelőtt eleinte benzinkutak üzleteit törték fel, később szaküzletekre "álltak át". A házkutatások alatt lefoglalt tárgyak értéke csaknem hárommillió forint. A rendőrség azt is vizsgálja, hogyan és hova kerültek a betörésekből származó tárgyak, mivel azok egy részét már eladták. A négy férfit őrizetbe vették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!