Magyarország

2010.10.22. 19:15

SMS-ben kaptak felszólítást a devecseri bankhitelesek - RTL

<p>SMS-ben kaptak fizetési felszólítást a vörösiszappal elöntött térségben élők az egyik pénzintézettől.</p>

Az üzenetben arra kérték az ügyfeleket, hogy elmaradt törlesztő részletüket rendezzék. A K&H-nál azt mondják, azért kaptak ilyen üzenetet az ügyfelek, mert csak péntekre tudták átállítani rendszerüket úgy, hogy a térségben élők ne kaphassanak ilyen felszólítást - adta hírül a péntek esti RTL Híradó.

Az egyik károsult a múlt héten még azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy három raktárukat, a házukat és a birtokukban lévő három házhelyet is tönkretette az iszap. a házukon 7 milliós hitel volt. Néhány napja a tulajdonos sms-ben kapott értesítést a bankjától, hogy egy havi részlettel tartozik, fizesse be. Másnap a férfi be is ment a bankhoz és ott megnyugtatták azzal, hogy nekik most nem kell fizetni, egyelőre ne csináljanak semmit.

A bank másoknak is küldött sms-t a fizetési elmaradásról. Volt, aki ügyvédhez fordult, de időközben elnézést kért tőle a pénzintézet. Németh Ákos, a károsultakat képviselő egyik ügyvéd szerint a bocsánatkérést köszönik, de jobb lenne, ha az ilyen egyeztetéseknek írásos nyoma is lenne.

A K&H az RTL Híradó megkeresésére közleményben válaszolt. Eszerint rendszereiket péntekre tudták úgy átállítani, hogy az érintett településeken az ügyfelek ne kapjanak automatikusan fizetési felszólítását. Egyben sajnálatukat fejezik ki és bocsánatot kérnek mindazoktól, akik korábban, még a rendszer átállítása előtt kaptak ilyen üzenetet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!