Magyarország

2010.10.29. 10:25

Ölt a szén-monoxid Jánosházán - egy nő és egy kislány kórházba került

<p>Egy nőt és egy egyéves kislányt szállítottak kórházba a mentők abból a jánosházi házból, ahol péntek reggel egy 14 éves fiú meghalt szén-monoxid mérgezésben. Az asszonyon szintén mérgezési tüntetek jelentkeztek, a kicsit csak megfigyelésre vitték be.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, szén-monoxid mérgezésben halt meg egy 14 éves gyerek a Vas megyei Jánosházán pénteken reggel, egy családi házban. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a fiút a kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Ekkor a lakásban volt az áldozat édesanyja és egy egyéves kislány is. A mentők mindkettőjüket kórházba szállították, az asszonyon szintén a mérgezés jelei mutatkoztak, a kicsit azonban csak megfigyelésre vitték be.

A tragédiát az első vélemények szerint a fűtőtestből származó szén-monoxid okozhatta. A mentők ismét felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a fűtési időszakban gondoskodjanak a fűtőtestek és a kémények ellenőrzéséről, és lehetőség szerint szerezzenek be szén-monoxid riasztó készüléket, hiszen a CO alattomos, színtelen, szagtalan, mérgező gáz.

- Független Hírügynökség -


Egy 14 éves gyerek vesztette életét szén-monoxid mérgezésben Jánosházán

fuggetlen | 2010.10.29 08:50
Szén-monoxid mérgezésben halt meg egy 14 éves gyerek a Vas megyei Jánosházán, pénteken reggel, egy családi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!