Magyarország

2010.10.20. 16:14

Kilép az LMP-ből és független lesz Ivády Gábor

<p>"Ez az LMP már csak nyomokban emlékeztet arra a pártra, amelynek alapító tagja voltam" - ezzel indokolta kilépését a pártból és a parlamenti frakcióból Ivády Gábor, Ivád polgármestere.</p>

Mint mondta: ő mérsékelt konzervatív, az LMP viszont mára inkább belvárosi liberális rétegpárttá vált szerinte. Az utolsó csepp a pohárban a választási kampányban elkövetett eljárási hiba miatt ellene indított eljárás volt - tette hozzá.

Kilép az LMP-ből és annak parlamenti frakciójából Ivády Gábor - jelentette be a politikus szerdán. A Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy alapító tagja volt az LMP-nek, és szerénytelenség nélkül állíthatja, annak eddigi sikereiben neki is része volt. Vidéki, mérsékelt konzervatív nézeteiért sokan támogatták az LMP-t is, amelynek kommunikációjában azonban egyre kevésbé jelennek meg ezek a nézetek - mondta Ivád település polgármestere.

A retorika, az ügyek súlypontozása és a belső hatalmi viszonyok inkább belvárosi liberális rétegpárt képét mutatják az LMP-ben Ivády Gábor szerint. Annak idején azt válaszolta választóinak, hogy az LMP nem lesz az SZDSZ utódpártja, és erre garanciát ad, amíg ott van, de ezt a garanciát már nem tudja megadni - fogalmazott.

Az utolsó csepp a pohárban az az etikai vizsgálat volt, amelyet ellene indítottak - mondta. Ezt azzal indokolták, hogy a kampányban támogatást fogadott el olyan vállalkozástól, amely nem az LMP-ben előírt átláthatósággal működik. Ezért az etikai bizottság a legsúlyosabb büntetést, a pártból kizárást hozta, ami Ivády Gábor szerint túlságosan súlyos: a hibát elismeri, a pénzt azonban visszafizette. Másodfokon visszavonták ugyan a kizárását, de a parlamenti frakció önálló vizsgálatot indított.

Mandátumát megtartja, mert sokban hozzájárult az LMP sikereihez, választóinak is felelősséggel tartozik - mondta Ivády Gábor. Most nem gondolkodik azon, hogy a hat hónapi "kényszerpihenő" után beüljön másik képviselőcsoportba - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!