Magyarország

2010.10.29. 19:05

Három héten belül pénzhez juthat a devecseri károsult - RTL Híradó

<p>Három héten belül megkaphatja a bíróság által megítélt 10 millió forintot az egyik devecseri károsult - állítja jogi képviselője. A MAL fellebbezett a bíróság csütörtöki ítélete ellen, ők addig nem fizetnek, amíg a bíróság el nem utasítja a döntés visszavonásra tett kérvényüket.</p>

A devecseri férfi jogi képviselője az RTL Híradójának azt mondta, mindenképp behajtatják a kártérítési előleget: kivárják a fizetési határidőt, ha a cég ezen belül nem fizet, végrehajtást kezdeményeznek. Ez gyakorlatilag banki inkaszót jelent. Az ügyvéd szerint nagyjából három hét múlva juthat a megítélt összeghez a károsult.

A fővárosi bíróság csütörtöki döntésében 10 millió forintot ítélt meg előlegként a devecseri férfinak, ráadásul úgy, hogy a MAL hiába fellebbez a döntés ellen, az előleget akkor is ki kell fizetnie nyolc napon belül. A cég szerint szabálytalan, hogy a felek meghallgatása nélkül döntött a bíróság. Fellebbeztek, és kérvényt nyújtottak be, hogy a bíróság vonja vissza a döntését.

Ruttner György a MAL jogi képviselője az RTL Híradójának azt mondta, abban bízik, hogy a MAL benyújtott kérelmeit a bíróság elfogadja, és nem lesz szükség az idő előtti és eltúlzott összegű intézkedés végrehajtására. Hozzátette: amíg nem kapnak választ a kérvényekre, addig biztosan nem fizetnek. A MAL-t felügyelő kormánybiztos a kártérítési előleg kifizetését csak akkor tudja sürgetni, ha az több lenne, mint 10 millió forint.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!