Magyarország

2010.10.19. 17:34

Folytatják a sztrájkot a kiskunfélegyházi Ganz-Röck Zrt. dolgozói

<p>Továbbra sincs megállapodás az eddig elmaradt bérek kifizetéséről ezért folytatják a sztrájkot a kiskunfélegyházi Ganz-Röck Zrt. dolgozói.</p>

Délelőtt a kiskunfélegyházi városházán a polgármester kezdeményezett egy találkozót a tulajdonosok képviselői és a sztrájkbizottság tagjai között, melyen részt vett Czomba Sándort, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára is, de ezen az egyeztetésen semmilyen konkrét döntés nem született. A cég összesen 800 millió forinttal tartozik a dolgozóknak. Már csaknem két hete sztrájkolnak a munkások.
Tapssal tiltakozott néhány munkás, amikor a Ganz-Röck kiskunfélegyházi gyáránál megjelentek az igazgatósági tanács tagjai. A munkásokkal egyelőre nem, csak a sztrájkbizottság tagjaival álltak szóba, de ígérni semmit sem tudtak. Egyelőre nincs pénz a gyár megmentésére.

Szentesi Lászlóné, a társaság igazgatósági tanácsának elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: nem tud semmilyen kötelező, konkrét ígéretet tenni és ezt ne is várják el tőle a dolgozók. Egyelőre csak aról van megállapodás, hogy a tulajdonosi kör hajlandó új befektetőt bevonni a társaság működtetésébe, ehhez azonban mindenképpen szükséges az a valamivel több mint 2 milliárdos állami garanciavállalás beváltása, mely még a Bajnai-kormány egyik utolsó ígérete volt a gyár megmentésére.

A fizetések elmaradása miatt több dolgozó lakásában már nincs fűtés és villany, akinek van, annak is csak azért mert az ismerősei, barátai kifizették a számlákat. A cég összesen 800 millió forinttal tartozik a dolgozóknak. A sztrájkolókért a városban élők is összefogtak: élelmiszerekkel és tűzifával támogatják a munkásokat, mert vannak olyanok közöttük, akiknek már élelemre sincs pénze.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!