Magyarország

2010.10.18. 14:24

Egy hónapig lehet még jelentkezni a keresztféléves felsőoktatási képzésekre

<p>November 15-ig, azaz pontosan egy hónapig lehet még jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre a hazai egyetemeken, főiskolákon.</p>

Csaknem száz intézmény több mint 1100 képzést kínál az érdeklődők számára. Alapképzésben a jövő évi keresztféléves képzésekre csak költségtérítéses formában lehet jelentkezni. A felvételi döntést január közepén teszik közzé, elsőként a www.felvi.hu weblapon.

A meghirdetett képzések túlnyomó részét (pontosan 808-at) a diplomásoknak szóló mesterképzések alkotják, amelyek nem csak a korábban végzettek számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik majd januárban végeznek valamelyik alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. A felsőfokú végzettséggel még nem rendelkezők 82 (plusz négy hitéleti) alapképzési szak, illetve 228 felsőfokú szakképzés közül választhatnak - közölte az Educatio hétfőn.

A 2011. évi keresztféléves felvételi eljárásban is korlátlan számú képzést lehet megpályázni, amelyeket jelentkezéskor rangsorolni kell. A felvételi kérelmet az előző éveknek megfelelően papír alapú jelentkezési lapon vagy az e-felvételin keresztül lehet leadni. A nyomtatvány ingyenesen beszerezhető az Educatio ügyfélszolgálatán, az Oktatási Hivatal (OH) regionális igazgatóságain, valamint a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben.

A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9000 forint, amelyért három helyet lehet bejelölni. Minden további jelentkezés 2000-2000 forintba kerül. Az iskolák az egészségügyi és pályaalkalmassági, valamint gyakorlati vizsgákért, illetve a mesterképzésekre jelentkezőktől is kérhetnek eljárási díjat is (maximum 4000 forintot). Erről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2011. februárban induló képzések című kiadvány ad bővebb felvilágosítást.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!