Magyarország

2010.10.21. 15:05

Az LMP értetlenül áll Ivády Gábor nyilatkozatai előtt

<p>Az LMP tudomásul vette Ivády Gábor kilépését a pártból, de sajnálattal veszik a politikus erről szóló nyilatkozatait.</p>

A párt csütörtöki közleménye szerint a képviselő pontosan tudja, hogy a Lehet Más a Politika független, állampolgári önszerveződésből létrejött ökopárt, és értetlenül állnak Ivády Gábor SZDSZ-t emlegető megjegyzései előtt.

Az LMP emlékeztet: Ivády Gábor ellen az elmúlt időszakban tiltott kampánytámogatás felvétele miatt fegyelmi eljárás folyt, amely első fokon kizárással, másodfokon pedig megrovással végződött. Mint írják, a politikus a párt normáit megszegte, de törvénysértést nem követett el. Ivády Gábor a döntés ismertetése előtt jelentette be, hogy kilép az LMP-ből és függetlenként folytatja - teszik hozzá.

A párt közleményében csalódottságát fejezi ki Ivády Gábor nyilatkozataival kapcsolatban, amelyekben próbálja megbélyegezni az LMP-t. Hangsúlyozzák: a politikus pontosan tudja, hogy a párt független, állampolgári önszerveződésből jött létre, és továbbra is elkötelezett az ökológiailag fenntartható tájgazdálkodás, a közösség- és családbarát településfejlesztés, az értékes hagyományok megőrzése és a mélyszegénység felszámolása mellett. Hozzáteszik: az újbaloldali és a közösségelvű konzervatív gondolatok mellett büszkén képviselik az emberjogi liberális értékeket is.

A párt azt írja: értetlenül állnak Ivády Gábor SZDSZ-t emlegető megjegyzései előtt, mert a képviselő korábban nem keveredett érdemi közpolitikai vagy ideológiai vitába az LMP-ben. Mindezektől függetlenül a frakció kész támogatni Ivády Gábor azon kezdeményezéseit, amelyek az LMP programjába illeszkednek - olvasható a közleményben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!