Magyarország

2010.10.25. 21:25

Az LMP Alkotmánybírósághoz fordul a nyugdíjpénztári szavazás miatt

<p>Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a magánnyugdíjpénztári befizetéseket érintő törvény miatt - ezt a párt közvetlenül azután közölte, hogy megszavazták a parlamentben az erről szóló fideszes indítványt.</p>

A LMP hétfő esti közleményében azt írta, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetésekre irányuló törvényjavaslat nem szól másról, minthogy a kormány - a maga által ütött 400-500 milliárdos költségvetési lyuk betömésére - "einstandolja" azokat a megtakarításokat, amelyeket a befizetésre kötelezett emberek a magánnyugdíjkasszákban felhalmoztak. A párt szerint nem tudni, hogyan számolják majd el azt az összeget, amit a következő 14 hónapban az állami nyugdíjkasszába térítenek el. Nem tudni azt sem, hogy a magánnyugdíjpénztári ügyfelek ezt hogyan fogják később visszakapni.

Az Országgyűlés hétfőn este szavazta meg a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot. Eszerint 2010. november 1-je és 2011. december 31-e között felfüggesztik a magán-nyugdíjpénztárakba az állami utalást. Eltörlik a pályakezdők kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságát is, és ezzel az előterjesztő szerint visszaadják a nyugdíjpénztár-választás szabadságát. Az MSZP frakciója korábban kivonult az ülésteremből és nem vett részt a szavazáson.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!