Magyarország

2010.10.05. 19:14

A VDSzSz szerint a jövő év elején 460 embert bocsátana el a Rail Cargo Hungaria

<p>A jövő év első felében 460 munkavállalót bocsátana el a Rail Cargo Hungaria (RCH) - olvasható a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) honlapján.</p>

A munkáltató és a szakszervezetek közötti keddi érdekegyeztető fórum ideje alatt tájékoztatta a cég belső levelezőrendszerén a kommunikációs és marketing szervezet az intranettel rendelkező munkavállalókat a leépítésről. Az elnök-vezérigazgató a szakszervezet kérdésére a fórumon azt mondta: október 12-én, a Központi Üzemi Tanács ülésén akarta hivatalosan bejelenteni az elbocsátást - áll a honlapon.

Részleteket a munkáltató még nem árult el azzal kapcsolatban, hogy pontosan kiket érintene a leépítés. Az RCH október 21-én, az újabb érdekegyeztető fórum keretében terjesztené elő a létszámcsökkentés negatív hatásainak enyhítését célzó tervezett intézkedéseit.

A szakszervezet azt közli: számára elfogadhatatlan a létszámcsökkentés, és minden rendelkezésükre álló jogszerű eszközzel meg kívánják akadályozni.

A VDSZSZ múlt pénteki tájékoztatása szerint sztrájkra is készek a vasutasok, ha nem rendeződik a helyzet a Rail Cargo Hungáriánál. Gaskó István, a szakszervezet vezetője azt mondta: az előző kormány intézkedései miatt jelentősen megnőttek a Cargo költségei, emiatt pedig 3 ezer dolgozójából akár 2 ezret is elbocsáthat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!