Magyarország

2010.10.25. 20:20

A közmédiumok vagyonának átadásáról döntött az Országgyűlés

<p>Az Országgyűlés 253 igen, 49 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy országgyűlési határozatban dönt a későbbiekben a közmédiumok vagyonának térítésmentes állami tulajdonba adásáról.</p>

A törvénymódosítások felhatalmazzák a Közszolgálati Közalapítványt, hogy a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Duna Tv és az MTI vezérigazgatójának javaslatára eldöntse, mely vagyontárgyak maradnak a közmédiumok tulajdonában.

A törvénymódosítások nyomán az egységes Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma az MTV, a Magyar Rádió és a Duna Tv mellett az MTI közgyűlésének jogait is ellátja, felállásával teljes jogkörben jár el, és érvényes jognyilatkozatot tehet.

A négy közmédium - MTV, MTI, Magyar Rádió, Duna TV - egyszemélyes részvénytársaságként működik tovább, az alapítói és részvényesi jogokat mind a négy Zrt. esetében a Közszolgálati Közalapítvány látja el. A részvénytársaságokat vezérigazgatók vezetik, akiket a Médiatanács választ.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!