Magyarország

2010.10.27. 17:21

40 rendbeli feljelentés a Pécsi Püsköség ellen

<p>40 rendbeli feljelentés érkezett a pécsi püspökség ellen a Nemzeti Nyomozó Irodához és Baranya Megyei Főügyészséghez.</p>

Az ismeretlen feljelentő szerint a püspök és a volt gazdasági igazgató többször pénzügyi gazdasági, vagyoni és szexuális visszaéléseket követett el. A püspökségen tagadják a vádakat és ők is feljelentést fontolgatnak.

A Szent János Hotel három éve készület el Mohácson. A pécsi egyházmegye tulajdona. A feljelentő szerint a szálloda építésekor is követettek el bűncselekményeket. Állítása szerint a püspökséghez tartozó kft.-ben már 16 éve rendszeresek a visszaélések. A cég milliárdos befektetéseket hajtott végre. Ilyen volt a hotel kialakítása is és pécsi püspöki palotára is sok pénzt költöttek. De ez csak egy a 40 azok közül a bűncselekmények közül, amivel a püspököt az ismeretlen megvádolta. A feljelentést a megyei főügyészséghez is eljuttatták.

A püspökségen nem ez az első botrány

"Pénzügyi, gazdasági, vagyoni és egyéb visszaéléseket taglal. A feljelentés alapján a Baranya Megyei Főügyészség nyomozást rendel el az ügyben" - mondta el a Független Hírügynökségnek Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség főügyész-helyettes.

Ez legalább két hónapig tart majd, ezután döntik el, hogy vádat emelnek-e az ügyben. A püspökségen nem ez az első botrány. Legutóbb szeptemberben szóltak a hírek arról, hogy a Szentszék gazdasági és szexuális visszaélések gyanúja miatt folytatott vizsgálatot a püspökség vezetése ellen. Az ügyet bizonyíték hiányában lezárták. Az egyházmegye akkor is és most is tagadja a vádakat. A pécsi egyházmegye hamis vád, a hatóságok félrevezetése, továbbá hamis tanúzás miatt is feljelentés szeretne tenni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!