Magyarország

2010.09.17. 06:14

Több ezren tisztelegtek a Bazilikában a hősök emléke előtt

<p>Több ezren tisztelegtek a budapesti Szent István Bazilikában, csütörtökön a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán főhadnagy, az Afganisztánban életét vesztett 32 éves Pappné Ábrahám Judit és a szintén Afganisztánban megsebesült, majd a Honvéd Kórházban elhunyt Kolozsvári György hadnagy emlékének.</p>

Az eseményt Mága Zoltán hegedűművész kezdeményezte, a 100 templomi koncertből álló jótékonysági koncertsorozat 50. állomása volt a csütörtöki.

A koncert teljes bevételét Radovic Dusán főhadnagy családjának ajánlották fel a szervezők. A jótékonysági hangverseny fővédnöke Tarlós István a Fidesz-KDNP főpolgármester- jelöltje volt, aki beszédében úgy fogalmazott: "Emberként, tiszta szívvel vállaltam a feladatot, hiszen ez a koncert lehetőséget biztosít arra, hogy méltón kifejezhessük együttérzésünket. Együttérzésünket, hiszen ezek az emberek mindannyiunk biztonságát védik." Radovic Dusán főhadnagy nem csupán szolgálatot teljesítő rendőr volt, hanem apa és férj is. Törekedni kell arra, hogy hatékonyan megakadályozhassuk az ilyen eseteket - tette hozzá.

A rendezvényen részt vett a rendőrség és a honvédség vezetősége, valamint az elhunytak hozzátartozói és kollégáik.

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat eredményeként az eddigi koncertek után majdnem 100 millió forint értékű adományt sikerült átadni a bajba jutott magyar emberek megsegítésére - tájékoztatott Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!