Magyarország

2010.09.10. 14:25

Szövetség a fővárosi szocialista jelöltek között

<p>Minden fővárosi szocialista polgármester-jelölttel megállapodást köt Horváth Csaba, a párt főpolgármester-jelöltje, amelyben rögzítik azokat a fontos pontokat, amelyeket a kerületek és a főváros közösen valósítana meg.</p>

Az MSZP-s főpolgármester pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy ebben a többi között az egészségügyi ellátás javítására vonatkozó tervek és a zöld közösségi program bővítésének lépései szerepelnek. Horváth Csaba azt is elmondta: megválasztása esetén intézményesített egyeztető fórumot hozna létre a főpolgármester és a kerületi polgármesterek között.

Horváth Csaba elmondta: Budapestet nem lehet 23 elszigetelt "királyságként" felfogni, hanem erős közösségekben és szövetségben kell gondolkodni. Hozzátette: minden fővárosi szocialista polgármester-jelölttel megállapodást köt a következő hetekben, amelyben írásban rögzítik a legfontosabb lépéseket, amelyeket a fővárosnak és a kerületeknek közösen kell megtenniük. Mint mondta, számon kérhető módon, ütemterv szerint meghatározzák ezeket.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje kifejtette: a tennivalók között a felnőtt járóbeteg ellátás javítása, egy konkrét szakrendelő felújítása, valamint a zöld közösségi program bővítése, a parképítés gyorsítása, további játszóterek, ivókutak, szökőkutak építése, valamint a panelházak megújítása szerepel. A politikus elmondta: a kerületi alfejezetek beépülnek a főváros-programjába.

Horváth Csaba arról is beszélt: egyeztető fórumot hozna létre a főváros vezetése és a kerületi polgármesterek között, hogy a városrészeket érdemben bevonja a fővárosi döntéshozatalba. Hozzátette: a cél az, hogy a kerületek érdeke és a főváros összérdeke együtt érvényesülhessen.

Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármester-jelöltje arról számolt be: a kőbánya szerződésben szerepel a főváros részvállalása az ÖKO+ és a Panel Programban is. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi önkormányzat az önrész felét állná évente két ház esetében, hogy "begyorsuljon" a beruházás - tette hozzá. Mint mondta, a 30 ezer lakos nagy része távfűtéses házban lakik, ezért fontos szerepet kap a fűtéskorszerűsítési projekt, amivel 30 százalékos megtakarítást lehet elérni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!