Magyarország

2010.09.25. 08:49

Sóderszállítóval ütközött egy autós - egy halott, három sérült

<p>Sóderszállító teherautó és egy autó ütközött szombaton kora reggel az 52-es főúton Solt határában. Egy ember meghalt, egy súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek. A helyszínelés még tart, teljes szélességében lezárták a főutat és a forgalmat Dunatetétlen felé terelik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.</p>

A gépkocsi és a sóderszállítós teherautó egymással szemben érkeztek, amikor az autós eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiment a teherautónak. Mindketten próbáltak manőverezni az ütközés után, így az autós az út jobb oldalára, a kamion pedig a baloldalra hajtott le. A balesetet azonban nem tudta elkerülni az az autós sem, amelyik a teherautó mögött érkezett és nem tudott megállni, nekiment a jármű pótkocsijának.

A balesetben a balesetet okozó személyautó sofőrje, egy 46 éves komlói nő meghalt, utasa súlyosan megsérült. A teherautós karcolások nélkül megúszta a balesetet, a nekiütközött másik autóban pedig ketten könnyebben sérültek meg.

A helyszínelés még mindig tart. A tervek szerint délelőtt 10 óráig teljes lesz az útzár az 52-es főúton, mert a teherautóból kiborult sódert is össze kell szedni és el kell szállítatni. Addig a forgalmat Dunatetétlen felé terelik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!