Magyarország

2010.09.17. 05:59

Rangerek a parkokban - Népszabadság

<p>Rendészeti kiképzést kapó, fegyveres rangerekkel védené a nemzeti parkokat Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár - mondta a politikus a lapnak adott interjúban.</p>

Az új testület létrehozásáról Illés a napokban egyeztet a belügyminiszterrel. Az államtitkár szerint százfős testület esetén 10-10 ranger juthat minden nemzeti parkba és ők képesek lesznek megvédeni a természeti értékeket.
Az államtitkár arra a kérdésre, hogy korábbi kampányfőnöke helyettes államtitkári kinevezése politikai állás lenne-e leszögezte: nem azt várja a helyettes államtitkároktól, hogy szakmai döntéseket hozzon helyette, elegendő, ha végrehajtja azt, amire a kellő kompetenciák birtokában, a megfelelő egyeztetések után utasítja. Illés azt is megerősítette, hogy megtiltotta a munkatársainak, hogy brüsszeli tanácskozásokra utazzanak, mert utazgatások helyett a hivatali munkára szeretné ha összpontosítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!