Magyarország

2010.09.20. 15:49

"Ramszesz - az ásatás" - interaktív kiállítás nyílik Magyarországon

<p>Egy elképzelt egyiptomi ásatást mutat be egy interaktív tárlat, amely október 3-tól látható Magyarországon, a budapesti WAX Kultúrgyár háromezer négyzetméterén.</p>

A tárlaton II. Ramszesz egyik templomát, a fáraó elődeit és sírkamráját láthatja az érdeklődő közönség- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

A "Ramszesz - az ásatás" című kiállításon keresztül a látogatók a híres fáraó misztikus világába juthatnak el. A tárlat a budapesti WAX Kultúrgyárban nyílik október 3-án. A látványos kiállítás során a látogatók átélhetik egy, a Per-Ramszesz városa által inspirált település feltárását.

A budapesti kiállítótér első termében megvalósítottak egy hétszáz négyzetméteres templomot, amelyben a héliopoliszi kilenc isten szobrán kívül autentikus oszlopok várják a látogatókat. A következő teremben Ramszesz öt legnagyobb elődjével ismerkedhetnek meg, az utolsó területen pedig a sírkamra és a kincseskamra legfőbb részeit láthatják.

A vándorkiállítás 2011. február 28-ig látható, azután indul Brnoba, hogy a cseh közönség is megnézhesse.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!