Magyarország

2010.09.30. 18:04

OVB: Nem volt jogsértő Tarlós István óvodai látogatása

<p>A választási alapelveket és a közoktatási törvényt sem sértette meg Tarlós István, amikor a múlt héten ellátogatott a budapesti Fasori Református Óvodába - döntött csütörtöki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).</p>

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerint követett el jogsértést. Az FBV egy beadvány alapján vizsgálta Tarlós István szeptember 24-i óvodai látogatását. A beadványozó szerint a főpolgármester-jelölt megsértette a közoktatási törvényt, mert oktatási intézményben kampányolt.

Az FVB nem jogerős határozata ellen két napon belül lehetett fellebbezni. Ezt Tarlós István meg is tette az OVB-nél. A testület csütörtökön megváltoztatta az FVB döntését, és megállapította, hogy nem történ törvénysértés.

Tarlós István szeptember 24-én látogatott el a Budapest-Fasori Református Egyházközséghez. A gyülekezet asszonyaival találkozott és ennek a programnak a részeként ment el az óvodába.
- Független Hírügynöskég -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!