Magyarország

2010.09.02. 11:55

Nincs már az országban a norvég diáklány gyilkosa

<p>Bizonyítottan elhagyta Magyarországot az a kínai fiatalember, akit a Budapesten holtan talált diáklány megölésével gyanúsítanak - hangzott el a Budapesti Rendőr-főpkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen több norvég újságíró is megjelent.</p>

Szigeti József, a BRFK Bűnügyi Főosztály megbízott vezetője elmondta, hogy a vasárnap, a VII. kerületi Hársfa utcai hostelben történt gyilkosság után nem sokkal repülőgéppel utazott el Magyarországról a kínai férfi, de a nyomozás érdekeire hivatkozva azt nem árulták el, hogy hazament Kínába, vagy a schengeni határon belül valamelyik európai országba ment-e. Kiderült, hogy a nemzetközi elfogatóparancsot a mai napig nem adták ki, erre pénteken, vagy szombaton kerülhet sor. A rendőrség arra a norvég újságírói kérdésre sem válaszolt, hogy esetleg a kínai család franciaországi nyaralójában rejtőzött volna el, ahogy mondták, ezt is vizsgálni fogják.

Mint ismert, a 26 éves kínai férfi vasárnap ölte meg a 21 éves norvég diáklányt, többször megszúrta egy késsel. A rendőrség cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a kínai gyanúsítottra a facebook-on keresztül bukkantak volna rá, ám az ott szereplő információkat szintén vizsgálják.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!