Magyarország

2010.09.20. 14:54

MSZP: A fideszes önkormányzatok a legeladósodottabbak

<p>A 10 legeladósodottabb hazai önkormányzat közül 8 fideszes vezetésű - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, szocialista képviselő.</p>

Az Országgyűlés alelnöke szerint a jobboldali vezetésű önkormányzatok az elmúlt 4 évben svájci frankban adósodtak el, ráadásul a hiteleket nem fejlesztésekre, hanem a települések működtetésére fordították. Az ellenzéki politikus szerint nem nagyotmondásra, hanem felelős gazdálkodásra van szükség helyi szinten is.

Az egy főre jutó adósságállomány tekintetében a fideszes Lázár János vezette Hódmezővásárhely a legeladósodottabb település Magyarországon - mondta - független felmérésekre hivatkozva - Ujhelyi István. Az MSZP országgyűlési képviselője hozzátette: ezen a listán dobogós még az ugyancsak fideszes vezetésű Kaposvár és Budapest 5. kerülete is. Az Országgyűlés alelnöke szerint Lázár Jánosnak előbb a saját háza táján kellene körülnéznie, mielőtt az elmúlt 8 év felelőtlen kormányzati gazdálkodásáról beszél.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!